rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

H1N1.. Sedar atau Tidak Sedar??

Assalamualaikum sahabat semua...

Sedar atau tidak sedar dah semakin tinggi angka kematian dsebabkan H1N1 ni kt malaysia..

tapi sedarkah kita penggunaan mask itu sgt penting..

Teringat ketika sy g tgk wayang transformers 2 kt mid.. (lama dah)

masa tu sy dtg ke mid pakai mask.. then kawan sy cakap..

Apsal ni pakai mask, kalo dah ajal datang mati juga.. (lebey kurang lar ayat gini)

Slepas di sound bkali2 oleh member2, akhirnya sy menanggalkan mask di muka..

masa uitm kene kuarintin seminggu.. hari jumaat tu sy pakai mask dgn shbt karib zainul..

Kbnyakan orang pandang.. ada yg gelak dalam kereta.. waahh.. menyeksa perasaan tol..

al-maklum lar aku jalan kaki dari umah sewa ke fac.. korang naik kete.. xpe2.. =p

budaya pakai mask ni belum dititik beratkan lagi.. even bg pihak universiti..

bg pihak MPP UITM.. apa salahnya lar korang syorkan mask free utk semua student.. bukan mahal sgt pun.. (nak tunggu sorang kne H1N1 kat uitm baru nk kasi)


wassalam..

2 comments:

HaNiS SuE said...

rsenyer..da ade org +ve h1n1 kn kt uitm shah alam??huhu...

shah_apiz said...

ohh.. kira aku xup to date lar jugak ni.. hehe.. anyway.. diorang still x kasi mask percuma lagi..