rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

2012... tidak seindah yang dikhabar kan..

Assalamualaikum..
kecewa... mengantuk dan membosankan.. itu yang saya alami setelah menonton cerita ni..

mempunyai plot yang best xsemestinya bley membuatkan anda sentiasa mengikuti cerita ini..

durasi selama 2jam 30minit adalah agak lama untuk cerita ini, bagi saya...

pelakon utama cerita ni juga xsesuai dan xmeyakinkan.. will smith much better in independence day.. n tom cruise in war of the world..
Berbanding dengan pandorum.. saya lebey tertarik dengan cerita pandorum...

kedua dua cerita ini mempunyai objektif sama iaitu kehancuran bumi dan keadaan masa depan bumi nanti.. Wpun plot dia xberapa nak nampak, tp penyampaian dia mmg excellent.. and ending dia mmg AWESOME!!!..

recomended cerita pandorum dari cerita 2012..

Sesiapa yang nak tgk 2012, bawalar baju sweater dan penutup mata supaya anda lebey selesa tido di pawagam nanti ya...

2012- 7/10
pandorum - 8.2/10

hehe.. wassalam..

16 comments:

mas said...

btol2...2012 tu x bes..
aku tgk men lompat2 je..
aku x tgk kat cinema..naseb bek
kalo x abes wet aku...heheheh

liesa said...

wah..biler nk tgk mvie samer2...

shah_apiz said...

betul tu mas. tp saya xfaham kenapa ada yang kata cerita tu bez?? haha.. mungkin dia xpernah tgk citer yg lebey kurang macam ni dan jauh lebey best story line dia. recomended independence day...

emm.. tgk movie sama2.. ajak lar ramai2 ti saya g sekali k liesa...

(^^) said...

citer 2012 sgt sgt sgt bez!!
well maybe sy dah belajar ttg pergerakan2 tektonik tu, so sy paham apa yg terjadi..
sgt2 superb
one of the bez movie i've seen in my life!

shah_apiz said...

waa.. its good for u enjoy the movie.. hehe.. at least ada komen positif kan..

tetapi ceita tu sgt unrealistic. n mmg obvious unrealistic..

HERO DIA X MATI.. haha.. macam mana dia dah jatuh dalam gaung larva.. tp dia ley panjat lg..??

laju giler runtuhnya tanah ketika dia naik lori tp bila dia nak mencari map tu tanah runtuh lambat sangat?? dan dia ley panjat dan berlari pulak pastu dgn semua kudrat sedangkan tanah runtuh dengan begitu laju kat belakang dia sebelum ni.. suddenly moving tooo slow.. mana serpihan batu larva tu?? xda pun kene kat dia even pasir larva tu??.. haha..

apabila pelakon utama sendiri yang bersubahat membuatkan seluruh manusia dalam kapal itu hampir mati.. wpun cuba nak membetulkan dan diberi tepukan gemuruh.. kalo saya, saya akan tumbuk dia kuat2 dan cakap semua manusia hampir mati sbb ko masuk pintu belakang..

the best scene in this movie adalah kawan scientist dia menunggu kapal penyelamat datang tetapi xdtg.. dia tawakal dan memeluk isteri dan anak dia ketika banjir melanda.. itu awesome.. yg lain biasa je bg sy..

that is spoiler...

(^^) said...

-well tak semestinya stp citer hero kena mati utk bagi effect maksima pada penonton kan kan kan?

-haha kadang2 mmg tak logik tapi tak semestinya suma cerita menggunakan logik utk bagi kepuasan maksima pada penonton kan kan kan?

-hero masuk pintu belakang sbb dier kan masuk secara haram sbb dier tak byr 1 billion euro utk tiket tu. haha yg tersangkut tu maybe utk menambhkn plot cerita tersebut supaya ada elemen saspen hehehe

maybe kamu lebey interested kpd movie yg bukan fiction ;)

mmg kadang2 citer omputih itu tidak masuk akal tapi, imaginasi itu tiada sempadan!

mmg kadang2 ia nampak mengarut, tapi ia memberi perspektif dari sudut yg berbeza~~
marilah berfikir di luar tempurung~~

sekian sy yg hina dina

shah_apiz said...

I LIKE THIS COMMENT.. FROM IMDB
(RATING 6.5/10)
http://www.imdb.com/title/tt1190080/

This film had so much potential. What went wrong?

Thing that really bothered me was that so much was almost going wrong the whole time. Every second of the film had a 'close call' which made the film seem totally unrealistic. Examples are planes taking off just before the runway collapses or driving just fast enough to not get hit by an explosion. This can be very cool if it doesn't happen 100% of the time and I have never seen a movie abusing this way of creating excitement to this extent. So to sum up: If you feel like turning your brain off and watching special effects and big explosions with a very shallow storyline then this movie is for you. But if you feel like watching a movie with a bit of depth then go and see something else.

An insult to human intelligence.
- "2012" delivers so many low blows to a homo sapiens' mind that some kind of subconscious alarm must have been triggered that woke up my brain to avoid any permanent damage. Then the real suffering began.
You DO expect overwhelming visuals in this kind of movies - you get them partially. You DO expect thrills and suspense and surprises in this kind of movies - you don't get them.
Believe me, I could easily list at least a hundred of flaws and errors made in this movie ranging from human behavior over technical design to mathematical chances - not even regarding the constant violation of physical principles

(-_-) said...

I only give u my opinion..
u dun have to diss me on ur blog.

shah_apiz said...

I M totally sorry.. sy sedikit terkilan dengan komen awak yang mengatakan saya perlu berfikir diluar tempurung.. show me im not intelligent to give my comment on this movie..

dan saya juga interest kepada semua movie xkira fiction or non fiction.. sbb i love watching movie.. i juz give my opinion becoz i watch so many disaster movie like this n this is not reach the expectation for me n maybe not for u..

bare in my mind the rules of bloggers...
"people can diss blogger.. but blogger can't diss readers."

i also give u my opinion but it was -deleted- totally sorry..

Mohd Nabil Muhaimin said...

dr segi storyline.. cite ni too predictable...
and too many plot yg dirancang.. utk lengkapkan cite ni... cth.. apek yg keje kt atas gunung tu.. pastu sami tu...
pastu.. laki br isteri dier.. tiba2.. tahu bwk kapal terbang..
pastu dorg jumpa billionaire kt aiport.. semua tu terlalu sengaja...

dr segi effect.. bole tahan ar..
dr segi kepercayaan.. akhirat tu atas kehendak Allah..
tu je...

shah_apiz said...

yup.. it is too predictable story line dia..

(o_o) said...

i neva ever have any intentions to say that u r not thingking out of da box
"show me im not intelligent to give my comment on this movie.."
i neva ever have any intentions to make u feel that u r not intelligent enuf to comment on the movie.

n eventhough we have different opinion, i respect ur opinion though I dun blogger to do the same.

but it's ur blog aite?
freedom to speak
freedom to write aite?

Fatin Farhanah said...

olla..sy dh tgk dh 2012..nak kata best sangat..tak kot..blh thn...jalan citer cm lebey kuang je the day after tommorow n sinking japan..huhuhuhu..ending cm sgt tak logik..

shah_apiz said...

ermm.. dats rite dina.. ^^

Cikgu As said...

shahzan hafiiizz gado2x yea~~
nk tengok citer y beshh, tengoklah cartoon *weee*(~~,)v

lebih jujur
dan lebih bnyk moral value
FD n robot manusia tu pun (pe tah tajuknya)stereotype. Malas da tengok cite omputih

shah_apiz said...

cerita omputih skrg rasanya dah kurang value.. kalo adaa cerita melayu afdlin.. saya lebih rela spent duit tu utk tgk cerita melayu berbanding dengan cerita omputih yg kita sendiri xberapa pasti cerita nya bagaimana..