rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Kereta atau Motorsikal...


















Assalamualaikum..

Dah 5sem berlalu.. Sem depan dah nak praktikal..

Tapi kenderaan masih lom ada aku ni.. (Berjalan kaki ulang alik ke fac) letey nyaaa... so bila aku nak beli kenderaan.. semestinya aku ingin orang yang support aku dari belakang.. especially parent n bro n sis aku.. Tapi sebaliknya yang berlaku.. langsung xdisupport dari segi mental atau material.. Jadi aku dah malas nak dengar pendapat diorang.. so i will decide my own life..

MOTOR ATAU KERETA.. which one suit me the best... Motor...

- senang dibawa - save minyak - bahaya giler kot... - aku sorang je naik. - kalo ujan mmg masalah besar.. - cost maintain rendah je.... -short distance vehicle...

Kereta..

- sangat selesa... - kalo nak mengayat girl tu senang je dapat... - ley bawak ramai org ( aku sorang je ) - xbahaya.. (aku dah biasa bawa kete.) - mahal segalanya (minyak n maintain) - long distance vehicle...

setelah berfikir beberapa bulan.. ini lar kesimpulan yang dapat aku lihat.. As a student... i would prefer MOTOR than CAR... itupun berdasarkan kemampuan.. tapi kalo lar aku ni kaya.. kereta lar jawabnya... hehe..

Wassalam...

5 comments:

yen said...

ko naik beca la sng
cost rendah giler
x yah isi minyak
x yah byr tol
maintenance senang
boleh isi ramai org
ada payung time hujan
eksesais setiap hari
...

shah_apiz said...

haha.. baik aku naik basikal mountain bike je camtu..

yen said...

mountain bike x leh bawa ramai org
x da bumbung

liesa said...

x minat skuter ker????

shah_apiz said...

yen- orait je beca yen.. tp xnak lar aku.. sape lar nak naik beca kalo aku bawa.. xbez2..

liesa- emm.. actually saya lesen pon xda.. tp bercadang nak amik cuti ni.. saya suka nouvo LC.. orang kata best..nouvo LC tu skuchai - skuter + kapchai...