rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Download Digital Furqan....

Assalamualaikum...

Saya nak share satu software digital furqan kepada anda semua... software ni sangat baguz kepada mereka yang ingin membaca alquran di dalam bentuk digital.. walaupun bukan saya yang upload software ni tp sesungguhnya manfaatnya sangat besar untuk anda semua... Link masih aktif dan download lar mengguna internet download manager untuk mendapat kelajuan yang maksima..

Info :
Digital Furqan v1.0, mengandungi 30 Juzuk beserta terjemahan dalam bahasa melayu dan english. Memudahkan pencarian bacaan, samada melalui surah atau juzs. Bacaan dari Qari yang termasyhur.

Vol.1 : Sheikh Mahmud Khalil Al Khusairi

Teknologi MP3 untuk bunyi yang jelas dan tepat mahraj Huruf Mushaf yang terang dan jelas

Menggunakan teknologi penunjuk tepat Mempunyai terjemahan dalam dua bahasa pilihan iaitu, Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Setiap ayat yang dibaca akan disertakan dengan terjemahan dlm bahasa malaysia/ bahasa inggeris (mengikut pilihan anda). Kemudahan untuk mencari dalil berkaitan dengan tajuk-tajuk pilihan. Terdapat index yg membolehkan anda mencari dalil-dalil yang berkaitan dengan perkara yang anda ingin kaji.Cthnya, bila anda klik "air" pada ruangan search index, semua dalil yg berkenaan dengan air akan disenaraikan siap dengan terjemahan sekali. Mempunyai kemudahan penanda bacaan. Anda boleh bookmark setakat ayat mana anda dah baca utk disambung balik bacaan pada masa lain. Kemudahan untuk mengumpul koleksi ayat-ayat pilihan.

Microsoft Windows 95/98/XP/2000 dan ke atas
100% keluaran rakyat Malaysia.


DOWNLOAD

credit to sini
wassalam...

7 comments:

Anonymous said...

salam.
saya try d.load Digital Furqan tp tak boleh. ada error mcm kat bawah ni:

The URL you requested has been blocked. URL = www.mediafire.com/?sharekey=539853905b604f0f19747bd91027d4dd3c8099f33619dd83

regards,
-hafiza

shah_apiz said...

i already try this link.. and it can be open nicely.. maybe something is blocking that website..

shah_apiz said...

http://www.mediafire.com
?sharekey=539853905b604f0f19747
bd91027d4dd3c8099f33619dd83

Kampus (*) said...

memang disebabkan page itu telah di 'block'. Same thing happens here recently dkt USM.

Mohammad said...

salam.. sy pggunan digital furqan.. baru2 ni ble sy bce, software x kua visual utk ayat2 trsebut.. sy da cube restart tp x bley display jgk.. hope bley tlong solve probs ni..

Muhammad Helmi Hafiz said...

part 3 tu xboleh nak download..
ada tulis 'error downloading files'..

Muhammad Helmi Hafiz said...

part 3 tu xboleh nak download..
ada tulis 'error downloading files'..