rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Sakit Perut... Muntah2....

Assalamualaikum..

Lepas 2jam aku menyantap makanan pedas nasi goreng sambil tengok Raja Lawak Astro...

Terus terasa panas satu badan... Berpeluh2 satu badan dan perasaan loya membuak2 sehingga xdapat dibendung lagi satu amukan larva dari dalam badan...

Berkali2 aku muntah.. dan start malam tu aku xdapat tidur dgn nyenyak(cirit birit)...

Semangat yang ada ni aku bekalkan utk teruskan juga latihan praktikal aku yg memerlukan kudrat yg tinggi "heavy duty"...

Walaupun bertahan selama 3 hari cirit birit dan muntah2 bekerja, akhirnya aku akur sebagai manusia yang lemah dan pergi berjumpa doctor dan amik mc utk sehari (hari ni)...

Duduk rumah pula asik terfikir pasal kerja... kerja kerja... Rasa rugi pula kalo aku lepaskan sehari praktikal sbb sakit cirit birit n muntah je.. adui.. tapi xperlar pasti ada hikmah disebalik apa yang berlaku....

Wassalam...

4 comments:

nOrFaDzLiNa said...

rest ok =)

shah_apiz said...

thankz ina..ni kawan kepada syifaa dan lisa kan.. xsalah saya lar..

Cikgu As said...

sian 'adikku' sorg ni. huu. Kak As baru je kena. muntah2 dkt 10 kali la... lemah satu badan. mmg muntah satu prkara yg mgazabkan. sejak hr tu, slalu careful dgn kedai makan. serik sgt. x smpi 10 minit keluar rumah cz nk ke kelas, smpt lg muntah tepi jalan. siap dok mncangkung lagi sorang2 tepi jalan. da x peduli da org pndg ke x...

tape2
hilang sume toksid dlm perut, baiklah nnti tu
mkan ubat

shah_apiz said...

yaay sudah baik kak as.. sama lar kak as situasi kita.. maybe saya tersilap makan.. mmg perit muntah ni.. dia tekan perut dan dada secara paksa kan... terus longlai...

apapun thankz kak as.. semoga kak as ceria selalu k..