rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Celcom penipu atau dealer penipu.. atau dua2 penipu...??

Assalamualaikum...

Hari ni aku rasa nak memaki dan nak belasah dealer celcom...

Jika kau mengejar aku dan nak bagi simcard free... aku tidak akan cakap xnak.. tp aku nak bagi satu penumbuk sulung kat muka setiap dealer yang cuba menipu duit manusia yang kesian kat korang kejar2 nak bg simcard free...

All free?? Register free?? all this is bullshit.. i juz wanna say.. all this is liarrrrr...!!!!!!!!!!!

Xpernah dia cakap.. benda jadah ini anda kena bayar rm78... xpernah terlintas rm78 kene bayar.... memang memang...... aku xakan maaf kan kau dealer celcom..

Aku dapat bil RM78 tanpa sentuh simcard tu..

Celcom pun ley tahan sengal... ley x bertanggungjawab sikit.. jangan lepas tangan.. CELCOM MEMANG MEMANG..............................

Bila call celcom center.. diorang ley gelak.. kata aku kene tipu dgn dealer...

Wei celcom... wei dealer.. ko ingat dengan wat kerja duit haram ni ko ley terlepas di akhirat??

Merangkak lah kau di padang masyar.. meminta maaf setiap manusia yang engkau tipu..

Sesungguhnya ALLAH itu MAHA ADIL.. MAHA AGUNG...

Akan dibalas segala kejahatanmu di akhirat kelak...

Sekian...

7 comments:

Celcom PENIPU BESAR said...

fuck this celcom... juz wanna say.. i also the victim..

ley siap kejar2 lak.. bagi simcard free..

pastu dia teranglar.. semuanya free.. free free.. xcakap langsung kene bayar bil...

Celcom just bullshit.. pay the celcom bill n cepat2 terminate.. perkara ni xley main2.. sebar2 kan lah...

Kamarul said...

hehe..hidup dalam dunia sekarang ni, jangan percaya la perkataan "free"..mana ada free..sebab tu aku x pernah percaya apa2 benda yang diorang cakap free..anywat jerd, kau x cerita plak mcm mana kau kena charge walaupun kau cakap kau x sentuh langsung sim card tu..

Anonymous said...

betul mana ada barang free, kecuali bila stock dah nak habis, beli satu percuma satu, haa yang tu betul tak tipu rasanye.

Anonymous said...

Bukan celcom je tipu.. mane2 company/agensi pun same.. tepulang pada diri sendiri pandai menilai ke x. sy selalu je di sapa promoter2 sedemikian.. tp saya tau, mana ade bende free cmtu saje.. toilet pun bayar la..

shah_apiz said...

thankz pada pembaca yg komen.. hope dapat dijadikan iktibar kisah nie... jgn mudah percaya pada dealer.. hehe..

Anonymous said...

hai..ak pun nak tmbah2 yg celcom ni mmg penipu..dealer n celcom 2x5 je penipu..kte ni as consumer kn hati2 r. ur bill jd rm78 tu even u xpakai ur simcard is becos, rm50 tu unt charge bulanan celcom exec50 dan lg rm28 tu tax unt first month sahaja.. pastu ko punya bil akan tetap rm50 walau pun ko gne/pakai number tu xsampai 50engget..n klo pakai lebey ofcos bil pun lebey la.. jd kat sini dah ada unsur syubhah/xpasti sejauhmana charge yg dikenakan kat pelanggan.. mmg ad tipu2 r..nway jgn tepedaya ngn perkataan free.

shah_apiz said...

yup... rm 78 for a lesson.. xpelar at least sape2 yg baca nie.. diorang tau dan berhati2 next time.. ada je benda yg free beb.. dunia ni xde lar semua benda xfree kan..