rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

PES2010 vs FIFA2010...

Assalamualaikum..

Sapa yang mmg hobby main game, xkisah lar dari ps3, xbox atau PC.. pastinya xkan terlepas bermain game bola sepak.. FIFA 2010 dan PES2010..

Lepas abis je exam.. terus main 5 game baru.. semua download kecuali PES2010..

antaranya game
1)PES 2010 (PRO EVOLUTION SOCCER 2010)
2)FIFA 2010
3)RESIDENT EVIL 5
4)FOOTBALL MANAGER 2010 (FM2010)
5)CHAMPIONSHIP MANAGER 2010 (CM2010)

kalo nak compare game manager football.. of coz pemenangnya adalah FM2010...

PES2010 dan FIFA2010 ni adalah 2 game yg bersaing hebat dalam arena bola sepak dan ramai juga penyokong FIFA yg sejak dahulunya teman setia kepada game itu..

aku dah bermain dua game ini di dalam PC menggunakan high resolution dan high detail...Kalo nak compare dari segi graphic dan gameplay..

PES2010 lebih kemas dan lebih 'REAL'.. orang kata xjemu main lar kalo tgk graphic dia, masih ada slot lagend dan focus on champions league, ada kelainan yg byk dari segi gerakan pemain.. transfer pun lebih realistik dari dulu....

FIFA2010.. ley kata gambar pun lebey kurang sama cam FIFA2009 xda pun nampak yang lain sangat dengan FIFA2009 cuma movement diorang agak senang jug..

so ni preview dari pc aku.. korang judge sendiri...

FIFA 2010






PES2010

aku suka gambar rooney ni.. smart



PES2010 - 9/10 ( shoot kurang realistik dan movement agak sukar sikit yang lain awesome)
FIFA2010 - 6/10 (xda benda yg menarik serta grafik yang teruk dalam PC version, kalo xbox n ps3 mungkin hebat kot..)

2 comments:

fahmi said...

Aku dah men FIFA2010..Graphic Boleh tahan..

shah_apiz said...

ko guna pc ke fahmi.. apsal aku rasa fifa grafik dia sgt teruk ya..