rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

The very best korean drama... ILJIMAE...

Assalamualaikum..
lately i been watching this drama.. ILJIMAE.. never had a high expectation.. becoz it is based on ancient korean background...

never like ancient korean drama actually.. but this drama give me so many enjoyable time..

20 episode is quite long.. but u seriously can enjoy it.. in 2day finish this drama...

ILJIMAE.. is a hero korean drama.. it is like robin hood.. but robin hood never tell us why is he becoming like that.. ILJIMAE will tell US....

i like this drama becoz of the plot is so interesting and how the director make this drama so LAGENDARY...

this drama tell the story of this kid who suffered alot becoz of high rank people..the actor is really awesome and his father did a very good job in this movie.. sacrifice, love a lot to him... i cry becoz of him but i bet u also will cry if u watch this drama.... moral from this drama is very good n intelligent.. n seriously different than other kdrama.. if u watch batman - dark knight , i believed this drama is alot better than that movie..

i really recomended this drama to the people who really bored with kdrama which is based only "cinta 3segi" = A cinta B, B cinta C, C cinta A...
my rating - 9.5/10
wassalam...

7 comments:

Cikgu As said...

tau mcm mana cara brjalan utk mncuri dgn senyap??

jalan dgn ibu jari kaki, then jengketkan!

shah_apiz said...

hehe.. tol tu.. one of the step utk jadi pencuri adalah cara berjalan.. dah tgk ke citer ni kak as... aik dah jadi cikgu ke?

Cikgu As said...

follow masa siar kt 8tv kol 8.30 dulu. tp x tgok slalu,so x tau endingnye.

nape dia jd cm tu? dia kn baik...

mcm mana skang ni... nak jd pncuri x

link site shahzan k

shah_apiz said...

sedey sangat kak as.. panjang sangat cerita dia.. actually bapa dia kene bunuh dengan orang istana.. n bapa dia sempat sorok kan dia dari dibunuh dgn pembunuh upahan..

satu keluarga ni pula tpaksa bagi anak dia kat keluarga kaya (ada kes). then dia jumpa budak kecil ni.. dia ambik budak ni jadi anak dia.. ayah keluarga angkat ni seorang pencuri yang paling hebat tp dah retired..

bila dia dah besar.. budak ni nak cari siapa yang bunuh bapa dia.. then dia belajar teknik ayah dia secara senyap mencuri.. sehingga orang istana takut barang bharga diorang hilang.. dan dia juga belajar seni mpertahankan diri dgn pahlawan plg lagend kat situ..

sehingga satu saat dia kehilangan orang yg dia paling dia sayang buat kali ke berapa tah.. dan dia bertekad nak bunuh orang yg bunuh ahli keluarga dia.. tetapi..

shah_apiz said...

saya xguna direct link.. saya guna torrent.. tp dah lama dah... hehe.. abg sy download dulu.. baru sekarang tengok..

Anonymous said...

ha saje la tu x smbung 'tetapi' tu... ending nye cmne. sape pmpuan misteri yg dia slalu brtmbung tu. patut la kejenye cari mslh kt istana je. lukisan pun nk curik

shah_apiz said...

perempuan misteri?? ade ke.. dalam citer ni.. sorang akak dia.. tp xlama scene dia..

n 2 orang lagi adalah wanita yg wujud masa dia survive dari kene bunuh dgn org istana.. sorang tu yg dia suka sgt masa dia kecil2 n sorang lagi adalah wanita yang dia xsempat selamatkan dari orang istana masa kecil2..

lukisan tu kiranya harta orang kaya.. dia curik sbb dia nak menyusahkan golongan kaya yg sangat kejam semua nya..