rss
twitter
    Find out what I'm doing, Follow Me :)

Wow.. Mantap.. Upgrade PC....

Assalamualaikum...

hai sahabat semua.. sekarang musim cuti so aku rasa nak menghabiskan masa terluang bermain games.. DIABLO 3 akan keluar x lama lagi.. masih menanti... apa lagi upgrade pc..

spec yang aku tambah..

1)Power supply 500W - RM150(untuk support power kat graphic card kalo x jadi lagging)

2)Graphic card ATI RADEON 4770(3years warranty) - RM400 (Kehebatan graphic card ni melebihi 9800GT dan jauh lebih murah siap ley main crysis dengan lancar)

3)2gb ram - RM88 (over budget untuk benda kecik ni.. tetiba naik harga.. selalunya RM50 je.)

4)Speaker sonic gear tattoo duo - RM165(mula2 nak beli armageddon 5 tp budget lari lar pula tp tatto ni mantap juga bunyinya dan design cantik, xmengecewakan)



dekat RM800 jugak sume habis beli benda ni semua.. so sape2 yg rasa2 memerlukan pertanyaan nak beli pc.. insyaAllah bley saya memberikan sedikit pendapat.. asik mengulangkaji pc ni sangat seronok pula..

4 comments:

Kamarul said...

hehe..x sangkau kau gamer gak ye jerd..hehe..ni..bukak blog aku..ade cerita pasal desktop aku jugak...kau punya pn kira ok la..hehe..tapi kau patut cuba BFG 8800 Ultra..lagi best dari 9800 Gt..bukak la blog aku k? =)
salam..

shah_apiz said...

ok bereh.. 4770 pun baguz beb better than 9800GT.. sbb RM400 jd aku rembat je la.. biler dah kaya sikit baru tukar baru punye graphic card.. tu pun mungkin lepas setahun aku kerja.. hehe..

Koolez said...

Salam, aku pengunjung baru..kih3 Aku rase 9800GT best giler ar...GTAIV High setting pun boleh..

shah_apiz said...

emm.. maaf koolez lambat sikit nak balaz.. intenet umah sewa sgt slow..

emm.. saya xmain g GTA4.. xtry.. insyaAllah.. pas gta baru kuar saya beli..

mengikut pemerhatian saya 9800GT mmg best.. tp kalo nak compare dari segi value for money sy rasa 4770 is the best utk budget GC.. Dari segi ranking 9800GT lebih baik..