Assalamualaikum...
Tidak dinafikan saya sangat suka makan spaghetti.. walaupun ia asal dari Italy tp buatan Malaysia adalah paling best.. saya belajar dari kakak saya seorang chef part time di rumah.. jom kita buat spaghetti.. saya akan beritahu dengan detailnya(maklumlar sy pun xpandai memasak sgt)..
1. Buang kulit bawang dan hiris bawang kecil- kecil.( 2biji )
2. Hiris bawang putih. (3 ulas)
3. Cendawan dalam tin juga dihiris (biasa nye dalam 5-7 biji sahaja)
4. Isi ayam dicincang @ lebih senang di kisar @ lebih lagi senang beli je daging kisar ramli.
5. Goreng bawang merah dan bawang putih sehingga ada bau
6. Masukkan cili boh sebanyak 3 sudu besar dan tunggu sehingga garing.
7. Masukkan daging kisar dan pastikan ia digoreng dan masak.
8. Masukkan kesemua Sos tomato dalam tin(yang di khaskan spageti)
9. Tunggu sehingga mendidih (masukkan gula, garam dan serbuk cheese secukup rasa)
10. Rebus mee spagati dan letak sedikit minyak supaya ia tidak melekat antara satu sama lain..
Siap.. anda boleh hidangkan ia... xkira sejuk atau panas, ia sangat sesuai dihidangkan..
itu je.. selamat mencuba..(^^.)v
wassalam..
Arah tuju Ramadhan kita?
2 years ago
2 comments:
cutie..nkmkn awk wat,ley??huhu
ehh.. boley aje.. kalo xsedap jangan marah ye.. maklum lar rezeki depan mata kan.. haha
Post a Comment